Ministar Stefanović obišao preduzeće „Kosmos“ u Banjaluci

  • Post category:Novosti

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović posetio je danas, u okviru dvodnevne posete Republici Srpskoj, preduzeće za remont radarskih, raketnih i računarskih sistema “Kosmos” u Banjaluci.

Ministar odbrane sastao se ovom prilikom sa rukovodstvom “Kosmosa” i delegacijom Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske, koje je resorno ministarstvo za ovo banjalučko preduzeće, a tema razgovora bili su aktuelni projekti i dosadašnja saradnja.

Ministar Stefanović u posjeti preduzeća “Kosmos”

Stefanović je ocenio da je ta saradnja dobra, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje. Na sastanku su razmatrani mogući budući modaliteti saradnje koji bi, kako je ministar Stefanović ocenio, bili od značaja za nastavak opremanja Vojske Srbije, a u isto vreme i za dalji razvoj ovog preduzeća.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je da je saradnja koju ovo preduzeće ostvaruje sa Republikom Srbijom od velikog značaja za njegovo funkcionisanje i razvoj. On se zahvalio ministru Stefanoviću na poseti Republici Srpskoj, kao i na iskazanoj spremnosti za razgovor o različitim vidovima saradnje koji su prezentovani tokom sastanka.

Direktor “Kosmosa” Dušan Vještica, koji je tokom sastanka upoznao ministra Stefanovića sa kapacitetima i proizvodnim mogućnostima ovog preduzeća, podsetio je da između 40 i 50 odsto prihoda preduzeće ostvaruje upravo kroz saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije.

Izvor: http://www.mod.gov.rs/cir/17125/ministar-stefanovic-obisao-preduzece-kosmos-u-banjaluci-17125